Elettiin vuotta 1986, kun joukko nuoria aikuisia päätti perustaa Huittisiin oman harrastajateatterin. Nimeksi tuli SUTTILAN NÄYTELMÄTIIMI, joka toimi Suttilan nuorisoseuran alaisena ja yhteydessä. Näyttelijät päättivät tehdä talvinäytelmän joka vuosi ja se esitettäisiin Kalliolassa, Suttilan nuorisoseuratalossa. Kiertueilla käytäisiin myös eri paikkakunnilla.
Ensimmäinen näytelmä oli ’Isyysloma’ 1987 ja sen ohjasi Jari Theman. Toisena vuonna
tehtiin ’Salonkileijona’, kirjoittajana ja ohjaajana Liisa Waahtera. Ensi-iltansa Salonkileijona sai 18.10.1988 Tätä näytelmää esitettiin myös Vanhan kosken rannalla kesällä. Veikko Huovisen kirjoittama ’Oltaiskos kultia’ sai ensi-iltansa 1.10.1989. Ohjaajana Liisa Waahtera.
’Joulupukki menee naimisiin’ -näytelmää näyteltiin Kalliolan lisäksi erilaisissa pikkujoulutilaisuuksissa. Myös tämä oli Liisa Waahteran kirjoittama ja ohjaama. ’Turistimatka’, jonka on kirjoittanut Tuuli Reijonen näyteltiin Kalliolassa sekä vanhalla urheilukentällä. Ensi-ilta oli 24.1.1990. Ohjaajana ohjaaja-näyttelijä Irma Myllylä-Pajari Porista.
Ystävyyskaupunki vierailuja varten Tanskaan sekä Eestiin tehtiin Dario Fo:n ’Maalareilla ei ole muistoja’. Ensi-ilta oli 4.4.1992. Tämän ohjasi ohjaaja-näyttelijä Irma Myllylä-Pajari . Näytelmää näyteltiin kolmena vuotena.
Simo Ojasen kirjoittama ’Koira saa paikan’ valmistettiin juuri valmistuneeseen Risto Ryti –saliin 2.10.1994, ohjaajana Irma Myllylä-Pajari. Myös tämä näytelmä esitettiin Eestissä ja nuorisoseurakiertueella Satakunnassa.
Seuraavaksi ohjelmistoon tuli Kirsti Ellilän kirjoittama trilogia Huittisten historiasta, joka alkoi ’Agnes ja Maalina –suurHuittisten tyttäret’ -näytelmällä. Tyttärien ensi-ilta oli 1996. Tällä osallistuttiin valtakunnalliseen harrastajateatterikatselmukseen Jyväskylässä ja menestys oli valtava.
Toinen osa oli ’Kivisen pellon lapset’. Näytelmä tehtiin puhtaasti kesänäytelmäksi ja sitä esitettiin Sarkia –näyttämöllä Kiikassa, ensi-illan ollessa 28.9.1997. Risto Ryti –sali näki myös tämän näytelmän. Tähän näytelmään päättyi Myllylä-Pajarin ohjaustyö Suttilan näytelmätiimissä.
Viimeinen osa trilogiasta oli ’Sydän, Risti ja Ankkuri’. Ohjaajaksi tuli näyttelijä-ohjaaja, teatterinjohtaja Anneli Heino. Näytelmää näyteltiin Suttilan Kalliolassa ja sen ensi-ilta oli 13.11.1998 Koko trilogia sai valtavan yleisösuosion.
Suttilaan saatiin oma kesäteatteri kesäksi 2000 ja sen nimeksi tuli Suttilan Suviteatteri.
Näytelmä ’Autotyttö’ oli vuonna 2000, kirjailija Hilja Valtosen kirjoittama kesänäytelmä. Anneli Heino ohjasi.
Vuonna 2000 valmistuivat myös pienoisnäytelmät ’Cuttilan Cuuri Cirkus’ ja ’Suttilan huoltamo’, joita käytiin esittämässä erilaisissa tilaisuuksissa, mm. Huittisten joulun avajaistapahtumassa Cirkus oli joulupukin ohella suuri vetonaula. Tästä toiminta muuttui ympärivuotiseksi harrastukseksi.
’Hyys Hyys Hymylään’ –näytelmän ensi-ilta oli 24.6.2001. Sen kokosi hölmöläistarinoista ohjaaja Anneli Heino Maire Soiluvan kanssa. Näytelmää näyteltiin kaikkiaan 32 kertaa erilaisissa tilaisuuksissa Suviteatterin lisäksi. Tampereella Pispalan Sottiisi-tapahtumassa hölmöläiset herättivät ihastusta katuesiintymisillään.
SUTTILAN NÄYTELMÄTIIMI muutti nimensä TEATTERI TAIKAYÖKSI 1.11.2001 jatkaen edelleen nuorisoseuran alaisena teatterina.
Rosa Liksomin monologeja ’Soli puolenyön jälkheen’ –näytelmää näyteltiin Huittisten kaupunginkirjaston auditoriossa talvinäytelmänä. Ensi-ilta oli 5.1.2001.
’Kuisma ja Helinä’, Larin Kyöstin balladi, jonka oli näytelmäksi sovittanut Väinö Syvänne. Ohjaajana toimi Anneli Heino. Balladi esitettiin kesänäytelmänä, ensi-ilta oli 23.6.2002 Suviteatterilla.
Talvinäytelmä Jammun pakinoista ’Mitäs ne mäkättävätten’ Huittisten kaupunginkirjastossa sai ensi-iltansa 14.11.2002.
Seuraavaksi ohjaajaksi kutsuttiin teatteri-ilmaisun ohjaaja Marko Saario. ’Rakastettu Johansson’oli Anneli Pukeman kirjoittama komedia, jota näyteltiin Suviteatterilla ja ensi-illassa se oli 13.7.2003.
’Lauttakylän iloiset rouvat’ on Shakespeare – Saariston kirjoittama musiikkipitoinen näytelmä porin murteella, johon musiikin on säveltänyt Mika A. Koskinen. Säestäjäksi saatiin Kai Törmä. Ohjauksesta vastasi Marko Saario ja ensi-ilta Suviteatterilla 2.7.2004.
Syksyllä 2004 Teatteri Taikayö sai käyttöönsä Huittisten vanhalta meijeriltä STUDIOTEATTERIN tilat. Studioteatteriin rakennettiin 40-paikkainen katsomo ja sen ensimmäinen näytelmä oli August Strindbergin kirjoittama ’Neiti Julie’. Ensi-illan se sai Studioteatterin avajaisissa 22.11.2004. Ohjaajana toimi Marko Saario.
’Susikosken Sulttaani’ kesällä 2005 Suviteatterilla kertoi kirjailija Ilmari Kiannon elämästä Lavian Susikoskella. Näytelmän kirjoitti Teatteri Taikayötä varten kirjailija Simo Ojanen, sen ohjasi Marko Saario ja se oli kantaesitys, jonka ensi-ilta oli 15.7.2005
Syysnäytelmänä 18.11.2005 valmistui Per-Olov Enqvistin kirjoittama näytelmä ’Tribadien yö’ Studioteatterille, joka kertoi kirjailija August Strindbergin elämästä erään episodin. Ohjauksesta huolehti Marko Saario. Tribadien yöllä Teatteri Taikayö osallistui valtakunnalliseen harrastajateatterikatselmukseen Lapualla 7.-9.4.2006.
2006 kesäksi kirjailija Simo Ojanen kirjoitti Moliérin Luulosairaan pohjalta kantaesityksen ’Luultavasti sairas’. Sitä esitettiin Suviteatterilla ja ensi-ilta oli 7.7.2006. Ohjauksesta vastasi Marko Saario.
2007 kesänäytelmäksi Suviteatterille valittiin Minna Canthin ’Papin perhe’ kirjailijan juhlavuoden kunniaksi. Ensi-ilta 27.6.2007. Ohjauksesta huolehti Marko Saario. Tämä on Saarion seitsemäs produktio Teatteri Taikayölle.
Vuonna 2000 Suttilaan saatiin oma kesäteatteri, jonka nimeksi tuli Suttilan Suviteatteri
ja NÄYTELMÄTIIMI muutti nimensä TEATTERI TAIKAYÖKSI 1.11.2001
Studioteatteri vanhan meijerin yläkerrassa on intiimi ja tiivistunnelmainen esityspaikka 40 paikkaisine katsomoineen.
Katsojat aistivat näyttelijöiden herkimmätkin tunteet. Studioteatterin osoite on Meijeritie 1 A 2. krs
Kahtena viimeisenä vuotena Suttilassa on nähty Jouni Lehtisen luotsaamat näytelmät Vuoren kertomaa sekä Tallinnan Anna.
”2017 Teatteri Taikayö irtaantui Suttilasta, muuti nimensä Teatteri Hirvenpää Huittinen ry:ksi ja uusi teatteritalo löytyi Salmenojalta, Vampulasta.Paikkana on muinaisista tansseistaan tuttu Metsäpirtti, jota teatterilaiset kunnostavat talkoovoimin. Ensimmäinen sisänäytäntö oli maaliskuussa -18 Liksomin monologeihin perustuva Tyhjan tien Paratiisit ll ja kesäteatterista päästään jälleen nauttimaan ulkona,kun Rusetteja vanhasta muistista valmistuu….